Aankoopbegeleiding

De voordeligste aankoopbegeleiding van het Groene Hart.
Deskundige aankoopbegeleiding door een Register Makelaar voor € 1.250,- inclusief 21% B.T.W.

Woning kopen

Zowel kopers als verkopers realiseren zich doorgaans te weinig welke grote (financiële en juridische) risico's zij lopen als - veelal achteraf- blijkt dat zaken niet goed geregeld zijn, afspraken niet worden nagekomen of dat juridische en/of milieuproblemen om de hoek komen kijken.

De aankoop van uw droomwoning is een tijdrovende en emotionele aangelegenheid waarbij veel factoren een rol spelen. Daardoor wordt vaak overhaast besloten een huis te kopen en verzuimt men deskundigheid "in huis te halen". Als consument wordt u sinds de invoering van het (Nieuw) Burgerlijk Wetboek op 1 januari 1992 beter beschermd. Uw rechten worden beter omschreven, maar u heeft als koper ook plichten. Als koper mag u veel informatie van de verkoper verwachten en daarop afgaan. Als koper heeft u echter ook een onderzoeksplicht, hetgeen betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor zaken die (eenvoudig) aan of bij het gekochte waar te nemen zijn en voor kwesties die u kunt nazien in publieke registers zoals het Kadaster, gemeentelijke bestemmingsplannen of milieuverordeningen. Wanneer u een deskundige inschakelt kan dit grote voordelen met zich meebrengen en problemen voorkomen.

Werkgebied

Ons werkgebied beslaat het Groene Hart en een deel van de Randstad.

Aankoopproces woning

Hieronder vindt u een korte omschrijving van de verschillende stappen in het aankoopproces van de verschillende fasen. Uiteraard kunt u voor een uitgebreidere omschrijving contact met ons opnemen.

Stap 1.
In de eerste fase bent u op zoek naar een woning of hebt u een woning op het oog. U bespreekt samen met de aankoopmakelaar uw wensen en kijkt samen met hem/haar naar de (financiële) mogelijkheden.

Stap 2.
Als we een woning hebben gevonden die voldoet aan uw wensen, of dicht in de buurt zou kunnen komen, gaat u deze met de aankoopmakelaar bekijken. De makelaar bekijkt de woning kritisch en brengt alle voor- en nadelen in kaart. Na deze bezichtiging krijgt u een overzicht van de (on)mogelijkheden van de woning en ontvangt u een keuring van o.a. de omgeving en het bestemmingsplan.

Stap 3.
Bent u na deze bezichtiging nog steeds enthousiast over de woning? Dan kunnen de onderhandelingen van start gaan. Dit is het specialisme van de makelaar, waardoor u veel geld kunt besparen. De makelaar houdt u op de hoogte van iedere stap en doet niets waar hij niet uw toestemming voor heeft gekregen.

Stap 4.
In deze laatste fase kunnen de juridische zaken beginnen. Ook in deze fase begeleiden we u bij elke stap. De aankoopmakelaar neemt samen met u de voorlopige koopakte door, inspecteert nogmaals de woning en gaat met u mee naar de notaris. De voorlopige koopakte wordt normaal gesproken opgemaakt door de verkopende partij. Deze makelaar behartigt echter de belangen van de verkopende partij, waardoor het voor kan komen dat de koopakte voor u ongunstig uitvalt. Onze aankoopmakelaars kennen echter alle valkuilen en zullen proberen te voorkomen dat u wordt benadeeld. Eenmaal bij de notaris kunnen alle papieren worden getekend zodat u de nieuwe eigenaar van de woning wordt.

Voordelen makelaar:

  • Een aankoopmakelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt en huidige marktprijzen;
  • Een aankoopmakelaar heeft kennis van bouwkundige en juridische zaken;
  • Door de ervaring, kennis, scholing en professionaliteit van een makelaar bent u verzekerd van een optimale aankoopprijs;
  • Een aankoopmakelaar streeft naar de beste voorwaarden;
  • Een aankoopmakelaar kent de verkooptrucjes en zal u daardoor kunnen behoeden voor misstappen;
  • Een aankoopmakelaar kan u wijzen op bepalingen die wenselijk zouden kunnen zijn in het voorlopige koopcontract.

Aanvraagformulier

U kunt vrijblijvend ons aanvraagformulier invullen om contact op te nemen met een van onze aankoopmakelaars. Wanneer het formulier is ingevuld, zal een aankoopmakelaar binnen 24 uur contact met u opnemen.